گوگل به صورت مرتب یکبار یا دوبار در ماه بروز رسانی الگوریتم را انجام می دهد. برای اینکه بتوانیم به درک صحیحی از الگوریتم های گوگل برسیم باید به صورت جداگانه هریک را مورد بررسی قرار دهیم.
ما در این مقاله به صورت دقیق به بررسی مهمترین الگوریتم های گوگل که مستقیماً بر محتوا اثر می گذارند خواهیم پرداخت. اگر شما کمی باهوش باشید میتوانید با خواندن این مقاله به درک صحیحی از تأثیر این الگوریتم ها در محتوا نویسی برسید و با رعایت کردن آن بتوانید محتوای سئو شده بهتری را ارائه دهید.
۱- الگوریتم پاندا
گوگل پاندا، در گذشته پیش از اینکه بخشی از الگوریتم اصلی گوگل باشد مانند نوعی فیلتر عمل می کرد اما به طور رسمی در ژانویه سال ۲۰۱۶ در رتبه بندی الگویی قرار گرفت.
الگوریتم گوگل پاندا سعی می کند که سایتهایی که از نظر محتوایی کم کیفیت، کم حجم و همچنین حالت اسپم گونه دارند را پیدا کند و به آنها نمره پایینی اختصاص دهد که این موضوع باعث افت رتبه بندی سایت می شود.
خب حالا باید چیکار کنیم که الگوریتم پاندا به وب سایت ما نمره بالاتری بدهد ؟
جواب این سوال ساده اما بسیار وقت گیر است اما مطمئناً وقتی که می گذارید ارزشش را خواهد داشت.
همانطور که گفته شد هدف این الگوریتم بررسی سایت هایی است، که کیفیت محتوایی پایینی دارند و در نهایت این سایت ها را رتبه بندی می کند. برای اینکه سایتمان را با این الگوریتم هماهنگ کنیم باید نکاتی را رعایت کنیم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
محتوای تکراری و سرقت ادبی:
محتوای تکراری و سرقت ادبی همانند یک سم کشنده در مقابل وبسایت شما عمل می کند. اگر نمی خواهید وبسایتتان در تیر راس الگوریتم پاندا قرار گیرد و رتبه بدی را به شما تعلق دهد، باید در محتوا نویسی دقت بسیاری را انجام دهید.
راههای زیادی است که از یونیک بودن محتوای نوشته شده اطمینان حاصل نمایید. اگر شما صاحب وبسایتی هستید که مشغله زیادی دارید و وقت نوشتن محتوای منحصر به فرد و با کیفیت را ندارید، باید شخصی را برای این کار استخدام کنید و یا از وبسایت های فروش محتوا، محتوای با کیفیت و منحصر به فرد خریداری کنید، چراکه اگر این کارو انجام ندهید و از مطالب موجود در اینترنت، سعی بر پر کردن سایت خود کنید با الگوریتم پاندا روبرو خواهید شد و پاندای مهربان تبدیل به یک پاندای خشمگین می شود و شما را به سختی مجازات می کند و این مجازات برای شما به قیمت تضعیف کسب و کارتان تمام خواهد شد.
مقابله با محتوای تکراری راههای مختلفی دارد. مثل استفاده از ریداریکت ۳۰۱ و همچنین افزونه های راهنمایی کننده.
برای مقابله با سرقت ادبی نیز این موضوع کاملاً به شخصی که وظیفه محتوا نویسی را بر عهده دارد باز می گردد، درج محتوای سرقت شده بدون ذکر منبع آن بسیار مخرب خواهد بود پس حتما به آن توجه کنید.
محتوای کم حجم :
پیشتر در مقاله راهکار های سئو باهم به بررسی میزان حجم محتوای بهینه پرداختیم. گوگل از شما انتظار ندارد که مثل یک نویسنده ماهر محتوایی بلند تولید کنید اما محتواهای کوتاه و کم کیفیت، پاندا را از خواب شیرین زمستانی اش بیدار می کند و این کار بسیار او را ناراحت می کند، پس با رعایت حجم محتوای خود سعی کنید پاندا را همیشه خوشحال نگه دارید.
اسپمها یا همان هرزنامه های تولید شده توسط کابران:
هرزنامه ها انواع مختلف و تأثیر زیاد بر افت سرعت وب سایت شما دارند. شما ممکن است یک وب مستر حرفه ای و مسلط به سئو باشید و وبسایتتان از نظر محتوایی و دیگر المانها کیفیت خوبی از نظر گوگل داشته باشد، اما اگر کاربران سایت شما خواسته یا ناخواسته باعث ایجاد هرزنامه هایی در وب سایت شما شوند، از نظر الگوریتم پاندا این موضوع بر روی رتبه بندی شما تأثیر منفی می گذارد.
برای جلوگیری از همچنین چیزی باید به عنوان وب مستر همواره به نکات جلوگیری از ایجاد هرزنامه ها توجه کنید و با مانیتور کردن فعالیت کاربران وب سایتتان از نمره بدی که وجود هرزنامه ها برای شما رقم میزنند، جلوگیری نمایید.
استفاده زیاد از کلیدواژه ها:
همانطور که می دانید استفاده از کلیدواژه ها یکی از اصلی ترین نکات محتوا نویسی است که تأثیر مستقیم در سئو وب سایت شما دارد. انتخاب کلیدواژه مناسب و نحوه به کار بردن آن در محتوا نیاز به حوصله و البته تخصص در امر محتوا نویسی را طلب می کند.
همان قدر که کلیدواژه های مناسب در محتوا رتبه بندی سئو شما را افزایش می دهد، استفاده غلط از آنها نیز تأثیر برعکس در سئو وب سایت شما دارد.
اگر میخواهید پاندا را از هجمه کلیدواژه ها گیج نکنید لازم است به این بیت از نظامی گنجوی توجه کنید که :
کم گوی و گزیده گوی چون در/ تا ز اندک تو جهان شود پر
با رعایت این بیت زیبا می توانیم پاندا را از گیج شدن نجات دهیم. زمانی که شما از کلیدواژه های زیادی در یک محتوا استفاده می کنید پاندا را در بررسی دقیق محتوای نوشته شده به زحمت می اندازید و این امر باعث می شود که او نتواند، امتیاز مثبتی را از بخش کلیدواژه ها در رتبه بندی محتوای شما به وب سایتتان بدهد.
رابط کاربری ضعیف:
از آنجایی که پاندا بسیار بازیگوش است اصلاً خوشش نمی آید که وقتش را در سایتی بگذراند که حوصله اش را سر می برد.
وبسایت شما باید از نظر رابط کاربری قوی باشد. رابط کاربری در جذب مخاطبین نقش به سزایی دارد. از جمله نکاتی که یک سایت با رابط کاربری قوی را با یک سایت، با رابط کابری ضعیف متمایز می کند، ناوبری آسان و دسترسی راحت کاربر در وب سایت شما می باشد.
به طوری که کاربری که وارد وب سایت شما می شود باید به سادگی بتواند به قست های مختلف وب سایت دسترسی پیدا کند.
دیگر پارامتر مهم طراحی واکنشگرا و گرافیکی جذاب است. قطعاً اگر مخاطبی وارد سایتی شود که هیچ اثری از رنگ، انیمیشن و المان های مولتی مدیا در آن نباشد، وقتش را در آن وب سایت صرف نمی کند.
استفاده از طرحهای گرافیکی جذاب و رنگ بندی زیبا، یکی از نکات مهم در ایجاد یک رابط کاربری مناسب می باشد.
دیگر پارامتری که برای راضی نگه داشتن پاندا باید انجام دهیم تا حوصله او سر نرود، دسته بندی و نحوه قرار دادن محتواها در وبسایت است. هرچه تلاش شما برای طراحی یک وب سایت جذاب بیشتر باشد، رابط کاربری بهتری را رقم می زنید، که این موضوع علاوه بر این که باعث می شود مخاطبین وقت زیادی را در وب سایت شما صرف کنند، به نحوی دل پاندا را به دست آوردید و باعث می شوید به شما امتیاز مثبتی را دهد.
در آخر با خصوصیات پاندا آشنا شدید، حالا می دانید او به چه چیزی علاقه دارد و از چه چیزهای بیزار است و او را خشمگین می کند.
با رعایت این نکات شما می توانید به پیشرفت رتبه سئو و در نهایت بهبود وضعیت کسب و کارتان دست یابید.
در مقاله بعدی دیگر الگوریتم گوگل یعنی الگوریتم پنگوئن را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.